Gunstige loting Oranje voorrondes EK 2016

Oranje lijkt het getroffen hebben met de groepsindeling voor de kwalificatiereeks van het EK voetbal in 2016. De poule waarin Nederland zondag tijdens de loting in is beland is niet al te zwaar. Nederland gaat om plaatsing voor het EK strijden met Kazachstan, IJsland, Letland, Turkije en Tsjechië. Geen van deze landen doet komende zomer mee aan het WK in Brazilië.

De eerste twee landen van de groepen gaan rechtstreeks naar het EK van 2016 in Frankrijk. Ook de nummers drie kunnen nog naar het toernooi gaan. De beste nummer drie van de negen groepen gaat rechtstreeks. De overgebleven acht nummers drie strijden in play-offs om vier plaatsen voor de eindstrijd.

Wedstrijden van Oranje
Het Nederlands elftal begint de kwalificatie op dinsdag 9 september 2014 met een uitwedstrijd tegen Tsjechië. Daarna speelt Oranje op vrijdag 10 oktober 2014 een thuiswedstrijd tegen Kazachstan. Dit zal ook de allereerste wedstrijd zijn van Nederland tegen de Kazakken.

Op zondag 16 november 2014 speelt Oranje uit tegen IJsland. De laatste wedstrijd van 2014 is op zondag 16 november thuis tegen Letland.

In 2015 gaat de kwalificatiereeks verder met op zaterdag 28 maart een thuiswedstrijd tegen Turkije. Vervolgens is op vrijdag 12 juni 2015 een uitwedstrijd tegen Letland.

In september 2015 treft Oranje thuis IJsland op donderdag 3 september en uit Turkije op zondag 6 september. Zondag 10 oktober 2015 volgt dan een uitwedstrijd tegen Kazachstan. De kwalificatie wordt afgesloten op dinsdag 13 oktober 2015 met een thuiswedstrijd tegen Tsjechië.

Volledige groepsindeling
Groep A: Nederland, Tsjechië, Turkije, Letland, IJsland en Kazachstan

Groep B: Bosnië-Herzegovina, België, Israël, Wales, Cyprus en Andorra

Groep C: Spanje, Oekraïne, Slowakije, Wit-Rusland, Macedonië en Luxemburg

Groep D: Duitsland, Ierland, Polen, Schotland, Georgië en Gibraltar

Groep E: Engeland, Zwitserland, Slovenië, Estland, Litouwen en San Marino

Groep F: Griekenland, Hongarije, Roemenië, Finland, Noord-Ierland en Faeröer-eilanden

Groep G: Rusland, Zweden, Oostenrijk, Montenegro, Moldavië en Liechtenstein

Groep H: Italië, Kroatië, Noorwegen, Bulgarije, Azerbeidzjan en Malta

Groep I: Portugal, Denemarken, Servië, Armenië, Albanië en Frankrijk (Frankrijk speelt alleen oefenwedstrijden tegen de andere landen in groep I; als gastland hoeft Frankrijk zich niet te kwalificeren)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *