Zilver voor estafetteploeg Nederland

De Golden Girls van de Spelen van Peking zijn er niet in geslaagd hun titel op de 4 x 100 meter estafette te prolongeren. In de finale werd het een zilveren medaille voor de Nederlandse zwemsters Inge Dekker, Marleen Veldhuis, Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo. Dit is de eerste Nederlandse medaille in Londen.

De Nederlandse dames moesten de Australiƫrs voor laten gaan. De tijd van Australiƫ was 3.33,15, tegen 3.33,79 voor Nederland. De Amerikanen werden derde met een tijd van 3.34,24.

Inge Dekker opende voor Nederland de race. Dekker ging snel van start maar viel in de laatste 50 meter terug. Ze tikte als achtste en daarmee laatste zwemster aan. Veldhuis en Heemskerk wisten Nederland weer op medaillekoers te brengen door op te schuiven naar de vierde plek. Daarna was het de beurt aan de slotzwemster en ster van de Nederlandse ploeg Ranomi Kromowidjojo.

Het leek erop dat Kromowidjojo de ploeg toch nog naar het goud kon leiden. Ze kwam echter ondanks een prachtige splittijd (51,93) net te kort voor het goud. Na afloop toonden de dames hun teleurstelling. “We hebben het goud verloren”, volgens Kromowidjojo. “Je wil altijd winnen. Als dat niet lukt is dat zuur. Het was wel een goede race, maar ik ben uiteindelijk niet tevreden met het resultaat.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *